Logo
Kontakt
Logo
Kontakt

MBSR- hvad er det?

MBSR står for Mindfulness Baseret Stress Reduktion og er et Mindfulness baseret interventionsprogram, udviklet af biologen Jon Kabat Zinn i slutningen af 1970`erne, i USA.

MBSR er baseret på mindfulnesspraksis dvs. meditation, let fysisk kropsarbejde (Hatha yoga), gruppeundervisning og individuel mindfulnesstræning.

Programmet er udviklet til mennesker der er ramt af stress fra et liv med bl.a. kroniske smerter og uhelbredelig sygdom.

Det blev hurtigt tydeligt at det er gavnligt i forhold til rigtig mange forskellige lidelser. I slutningen 1970'erne var der stort set ingen forskning i mindfulness, men i dag er der på baggrund af udbredelsen af MBSR, foretaget hundredvis af videnskabelige studier verden over. Der er nu forskningsmæssigt belæg for at sige, at der er evidens for positiv indvirkning på en lang række områder, blandt andet stress, angst og depression.

MBSR anbefales af Sundhedsstyrelsen som forebyggende og behandlende indsats til stress og generel fremme af mental sundhed.

Hvem kan få gavn af MBSR?

Der er typisk tre grunde til at folk starter på et MBSR kursus:

  • De vil gerne blive bedre til noget
  • De er syge af den ene eller anden grund
  • De er ikke glade selv om de synes de har prøvet alt

Du behøver altså ikke at ”fejle noget” for at få gavn af MBSR. Alle der er interesseret i at udvikle sig i en positiv retning eller bare er nysgerrig på sig selv og på det at være menneske vil kunne få noget ud af det. Programmet er designet til at mindske alle former for stress eller som forebyggelse af selv samme. Der er selvfølgelig ingen garanti og det afhænger i høj grad af eget engagement og deltagelse.

Under deltagelse i et MBSR kursus forventes det at du afsætter 45-60 minutter seks dage om ugen til at træne mindfulness. Det at træne mindfulness indebærer som Jon Kabat Zinn har udtrykt det:

"at lave ingenting på en helt bestemt måde, med vilje, uden at dømme"

Der er ingen krav til erfaring med meditation, yoga eller til din fysik- ALLE kan være med.

MBSR forløbet varer 8 uger med fremmøde 1 gang ugentligt 2-3 timer pr. session. Derudover indeholder programmet en heldagssession. Den ligger en lørdag eller søndag og varer ca. 7 timer.

I løbet af programmet vil der være undervisning og træning i emner som:

Mindfulness

Opmærksomhed

Nuet

Perception

Stress og stressrespons

Tanker

Kommunikation

Fordybelse

Forandring mm.

Jeg tilbyder MBSR med fremmøde i Sønderborg samt online for dig der bor længere væk. Jeg glæder mig til at praktisere sammen med dig.

SATI

v. Jakob Bay-Fyhr

Skovbrynet 1

6400 Sønderborg

Telefon: 26134314

bay.jakob@gmail.com

CVR. NR.: 26533015