Logo
Kontakt
Logo
Kontakt

Praksisfællesskab

Vi lærer individuelt, men det opstår altid i samspil med andre. Det er et almindeligt perspektiv inden for læringsteorien, og det er langtfra en ny betragtning. Fællesskabet har altid spillet en stor rolle i menneskers liv, og følelsen af at høre til i et fællesskab er noget af det vigtigste for vores udvikling.

Buddha nævnte allerede for ca. 2600 år siden tre ting der er essentielle for udviklingen af indsigter, fordybelse i praksis og evnen til tage vare på sig selv:

Buddha, Dhamma og Sangha også omtalt som "de tre juveler".

Buddha kan forstås som læreren og belæringerne. Dhamma som visdommen om al tings natur erfaret gennem praksis. Sanghaen kan forstås som en menighed eller i vores kontekst et praksisfællesskab.

Praksisfællesskabet er vigtigt fordi det giver mulighed for at være en del af et fællesskab og dele erfaringer, oplevelser og indsigter med ligesindede. Praksisfællesskabet hjælper dig med at holde den fornødne disciplin i forhold til at få praktiseret, også når det synes kedeligt og når det føles som om det ikke nytter. Det er måske netop lige der det er vigtigt at være opmærksom og der hvor der kan være essentielle punkter at arbejde med.

Fællesskabet hjælper til at holde en retning i din praksis, det inspirerer og det kan minde dig om intentionen med at praktisere i det hele taget.

Min ambition er herigennem at facilitere et fællesskab for udvikling af praksis- dette rum er primært online, men der vil være mulighed for også at mødes fysisk til praksisdage i fordybelse.

SATI

v. Jakob Bay-Fyhr

Skovbrynet 1

6400 Sønderborg

Telefon: 26134314

bay.jakob@gmail.com

CVR. NR.: 26533015